Kansallisgalleriassa avautuu kaksi johtajan paikkaa

Nykyisten museojohtajien kausien päättyessä Ateneumin taidemuseossa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa Kansallisgallerian johtoon haetaan kahta uutta museonjohtajaa. Molemmat tehtävät täytetään viiden vuoden määräajaksi, aikavälille 1.1.2024–31.12.2028 (Ateneum) ja 1.6.2024–31.5.2029 (Kiasma). Hakuaika päättyy 23.8.2023.

Kansallisgalleria on Suomen suurin kuvataiteen museo. Se ylläpitää maamme tunnetuimpia museokohteita Ateneumia, Kiasmaa ja Sinebrychoffin taidemuseota ja hallinnoi Suomen merkittävintä taidekokoelmaa sekä siihen liittyvää arkistoa. Kansallisgallerian museokohteissa vierailee vuosittain noin 800 000 kävijää. Kansallisgalleriassa työskentelee noin 280 työntekijää. Toiminnastamme vastaa julkisoikeudellinen Kansallisgallerian säätiö.

Molemmat valituksi tulevat museonjohtajat kehittävät Kansallisgallerian toimintaa yhdessä pääjohtajan ja johtoryhmän kanssa ja vastaavat johtamalleen museolle kuuluvien tehtävien hoidosta kuten näyttelytoiminnasta ja museon kartuntavastuulla olevan Kansallisgallerian taidekokoelman hankinnoista.

Ateneumin museonjohtajalla tulee olla syvällinen taidehistorian tuntemus ja Kiasman museonjohtajalla nykytaiteen laaja tuntemus. Molempien tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää monipuolista työ- ja johtamiskokemusta sekä kykyä verkostojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Kelpoisuusvaatimukset molempiin tehtäviin on määritelty Kansallisgalleriaa koskevassa asetuksessa (1074/2013).

Museonjohtajat valitsee Kansallisgallerian hallitus.

Tutustu hakuilmoitukseen

Lisätietoja medialle:

Pääjohtaja Kimmo Levä, kimmo.leva@kansallisgalleria.fi, p. 050 911 3884